Nem olyan régen tettem közzé a magok csíráztatásáról szóló infókat. Nagyjából 10 napig voltak az "inkubátorban". Igyekeztem nedvesen tartani őket, de nem mindig sikerült. iszonyat gyorsan szárad ki még a vatta is, ebben az időben. Egyelőre nem indult meg a csírázás. Átkerültek cserépbe, mert abban bízom, hogy a nedves földben, kint a melegben, megindulnak a dolgok. Ez csupán egy kísérlet, szárba szökken amelyik élni akar. Játéknak fogom fel, és "vad" gyümölcsfákban reménykedem, melyeket majd oltok, ha kell. Nagyon sok országban szánsékosan eldobálják a gyümölcsök magjait, és amerre az emberek kirándulnak, a legváltozatosabb gyümölcsfák nőnek. Unásigismételt kifejezés a biodiverzitás, de tényleg fontos. Az említett módon ez megvalósul. Ha ezek a kis fák esetleg megnőnek, akár termést is hozhatnak. Gyerekkoromban sem nemesített fákról ettük a gyümölcsöt az út szélén, amikor csavarogtunk. Mégis nagyon finom volt mind. Ebben bízom, ezzel kisérletezem ezúttal.
Éjszakára bejönnek a konyhába.
Ha minden jól alakul, 3-4 hónap múlva lehet belőlük valami ...